Houten deur op maat gemaakt

Een houten deur  is mogelijk in verschillende houtsoorten, afmetingen en ontwerpen. Naast de mogelijkheid tot het maken van een tafel op maat en een kast op maat  zijn wij namelijk ook thuis op het gebied van een houten deur op maat. Met een houten deur van bijvoorbeeld barnwood of sloophout breng je een warme en landelijke look naar jouw woonkamer.

Verschillende soorten houten deuren

Bij het kiezen van een houten deur is het belangrijk om een keuze te maken uit de houtsoort waaruit deze wordt gemaakt. Zo kun je bij VanSloophout kiezen uit oude en nieuwe houtsoorten. Onze houtpanelen worden altijd netjes afgewerkt, wij schuren de panelen en behandelen het met een speciale olie. Hierdoor blijft jouw houten deur altijd in de mooiste staat en is het beschermd tegen viezigheid van buitenaf. Een aantal houtsoorten waaruit je kunt kiezen voor jouw deurpaneel zijn:

  • Sloophout: een deur van sloophout is een relatief goedkope en zeker unieke manier om jouw deur te maken. Het sloophout is afkomstig van gebruikt eikenhout.
  • Barnwood: deze houtsoort is afkomstig van oude schuren en kan wel tot zo’n 100 jaar oud zijn. Een deur van barnwood heeft een robuuste look.
  • Wagondelen deuren: de wagondelen die wij gebruiken voor onze deuren zijn afkomstig van 70 jaar oude wagons uit Frankrijk. Hierdoor heeft het hout een excentrieke uitstraling.

Houten scharnierdeur en houten schuifdeur

Een houten deur op maat kan gemaakt worden volgens jouw wensen. Dit betekent niet alleen dat je kunt kiezen uit het soort hout, maar ook uit het deursysteem. Zo is het mogelijk om te gaan voor een houten deur met scharniersysteem. Hierbij draait de deur naar één kant open en is bevestigd aan de zijkant van het kozijn.

Een andere optie is om je houten deur te maken als schuifdeur. Hierbij maken we gebruik van de schuifsystemen van loftdeur. Zo worden de houten schuifdeuren bevestigd aan de bovenkant met een soort rails waardoor de deur gemakkelijk openschuift.

Op zoek naar een industriële deur?

Ben je toch op zoek naar een meer industriële uitstraling van je scharnier- of schuifdeur? Dan is een stalen deur een betere optie dan een houten deur. Een stalen deur en stalen kozijn past zeer goed bij een oudere woning of industrieel pand. Ook is er de mogelijkheid om de combinatie te maken van een stalen deur met glaspanelen.